Günlük hayatımızda, iş hayatımızı ve sosyal yaşamımızı etkileyen aşırı terlemenin yaşam kalitesini ciddi oranda düşürdüğü biliniyor. Kişilerde özgüven sorunlarına bile neden olabilen terleme problemi, tedavi edilebilen bir durumdur.

Aşırı terlemeye bağlı olarak yaşanan problemlerden kurtulmak aslında mümkün! Üstelik bunun için cerrahi yöntemlere yani ameliyata gerek yok. Günümüzde Terleme Tedavisi Botoks işlemi ile kolaylıkla yapılabiliyor.

Enjeksiyon işlemi ile gerçekleştirilen Terleme Tedavilerinde botoksun gayet başarılı bir netice elde etmeyi sağladığını da söyleyebiliriz. Bu sayede hem kişinin yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesi önleniyor, hem de psikolojik anlamda terlemenin yarattığı tüm problemlerden kurtulmanın kapıları aralanıyor.

Terleme Sorununda Botoks Nasıl Etki Eder?

Botoks ile Terleme Tedavisi kapsamında sinir uçlarının sinir iletimini durdurmak hedefleniyor. Sinir iletiminin durdurulması sayesinde ter bezleri uyarılmıyor. Dolayısıyla terlemenin de önüne geçilmiş oluyor.

Botoks Enjeksiyonunda ise Botulinum Toksin adlı madde kullanılıyor. Sinir uçlarının ter bezlerini uyarması neticesinde yaşanan aşırı terlemenin sadece koltuk altı bölgesinde meydana gelmediği biliniyor. Bu işlem sayesinde ellerde ve ayaklarda meydana gelen aşırı terlemenin de önüne geçilmesi mümkündür.

Özellikle el ve ayaklarda meydana gelen aşırı terleme de insanların hem sosyal hayatını hem de iş yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor. Ellerinde aşırı terleme olması nedeniyle meslek değişimi yapmak durumunda kalan çok sayıda kişi mevcut.

Oysa aşırı Terleme Sorununu ortadan kaldıran tedavi seçeneklerine yönelmek çok daha doğru olabilir. Kişinin günlük yaşam kalitesini yeniden kazanmalarını sağlayabilen bu tedavi için çok kısa bir süre ayırmak yeterli olabiliyor. Terleme Botoksunun tamamen ameliyatsız olarak gerçekleştirildiğini de unutmamak gerekiyor.

Terleme Botoksu
Terleme Botoksu Kalıcı Mıdır?

Terleme Botoksu Ne Kadar Zamanda Sürer?

Terleme Botoksu İşlemi sadece 10 dakika gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde tamamlanır. Terleme botoksunun hazırlık aşamasıyla birlikte kısa zamanda tamamlanıyor olması, yoğun bir iş hayatına sahip olanlar tarafından da rahatlıkla tercih edilebilmesini beraberinde getiriyor.

Öğle arasında bile yapılabilen bir işlemdir. Klinik ortamda ya da evde dinlenmeye gerek olmaz. Uygulanan botoks işleminin ardından hastalar rahatlıkla işlerine geri dönebiliyor.

Böylelikle zamansızlık sorunu yaşayanlar için de ideal bir tedavi seçeneği olan Botoks uygulaması, aynı zamanda rahat bir seçenek olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Terleme Botoksu Kalıcı Mıdır?

Terleme Botoksu, lokalize aşırı terlemeyi ortalama %83 oranında azaltır ve terlemeyi bir sorun olmaktan çıkarıp normale dönüştürür. Normal bir terleme seviyesi sağlıklı ve doğaldır ve bu nedenle Botoks ile terleme tedavisi, aşırı terleme vakaları için kullanılıyor. İşlemin ardından 4-6 ay boyunca terleme problemi ortadan kalkıyor. Fakat terleme botoksunun kalıcılık süresinin de kişiden kişiye değişiklik gösterebildiğini unutmamalısınız.

Bazı kişilerde bu işlemin etkisinin 1 yıla kadar uzayabildiği de biliniyor. İşlemin etkisinin sona ermesinin ardından beklemek gerekmez.

Hemen randevu alınarak yeniden botoks yapılması sağlanabiliyor. Böylelikle işlemin etki süresinin uzaması da mümkün olacaktır. Yapılan araştırmalar düzenli olarak bu işlemden faydalanan kişilerde işlemin etki süresinin daha uzun olduğu anlaşıldı.

Kimler Terleme Botoksu Yaptıramaz?

Bazı kişiler için bu uygulamanın çeşitli sakıncalar doğurabileceğini söyleyebiliriz. Kimlerin Terleme Botoksu işleminden faydalanmaması gerektiği sorusunun yanıtını şu şekilde görebiliriz;

  • Hamileler
  • Emziren anneler
  • Kas zayıflığı gibi çeşitli nörolojik problemleri olanlar
  • Çeşitli cilt hastalıkları olanlar
  • Cildinde açık yara olanlar
  • Cilt enfeksiyonu problemi olanlar
  • Aminoglikozit türü olan antibiyotik ilaç kullananlar
  • Penicillamin kullanan romatoid artritli hastalar

Vücudun bağışıklık sistemi çeşitli nedenlerle çok düşük olanlara bu tedavi uygulanmamaktadır.

Bu grupta yer alanlar dışında olanlar, 18 – 65 yaş arasında olmak kaydıyla Terleme Botoksu işleminden yararlanabilir. Bunun yanı sıra doktorunuza kullandığınız ilaçlar ya da geçirdiğiniz hastalıklar gibi konularda bilgi vermeniz önem taşıyor. Böylelikle terleme botoksu için uygun bir hasta adayı olup olmadığınız konusunda daha net bilgi alabilirsiniz.

Terleme Botoksu Zararlı Mıdır?

Öncelikle kullanılan Botoks Materyalinin çeşitli testlerden geçirildiğini belirtelim. Daha farklı amaçlarla gerçekleştirilen botoks işlemlerinde de kullanılan bir malzemedir ve sağlığa herhangi bir zararı da bulunmuyor.

Bu açıdan güvenle yapılabilen işlemler arasında yer alıyor. Elbette enjeksiyon şeklinde uygulanan bir işlem olduğundan koltuk altları ya da enjeksiyon yapılan diğer terleme noktalarında kızarıklıklar olabilir. Yine enjeksiyon işlemine bağlı olarak hafif şişme ve morluklar da ortaya çıkabilir.

Bu etkilerin tamamen geçici olduğunun altını çizmekte fayda olacaktır. Kızarıklık yahut morarma gibi etkilere müdahale edilmeye gerek duyulmaz. Kısa zamanda kendiliğinden geçer. Ameliyatsız, kanamasız ve dikişsiz olarak gerçekleştirilen bir uygulama olması da önemlidir.