İp askı ile yüz germe, kaş kaldırma, badem göz, boyun germe
Yakın zamana kadar, gıdı ve sarkık yanaklar gibi yüzdeki cilt gevşekliğinden kaynaklanan sorunları çözmenin tek yolu yüz germe ameliyatıydı.
Sonuçta, cilt yenileme tedavileri bir dereceye kadar sıkılığın geri kazanılmasına yardımcı olabilirken, bir kez gevşek cilt mevcut olduğunda, onu gerçekten ortadan kaldırmak yalnızca bir neşterle mümkün olabilirdi.
Bununla birlikte, yüz germe ameliyatına kadar enjekte edilebilir bileşiklere ve cilt yenilemeye güvenme yaklaşımı birçok hasta için kesinlikle gerekli işler olurken, herkes ameliyat olmaya istekli değildir.
Bu gruptaysanız, noninvaziv yüz gençleştirme ve yüz germe işlemi olan iple germenin bu boşluğu doldurmak için yeni bir tür prosedür olarak geliştirildiğini bilmek sizi mutlu edecektir.
İple germe, ciltte ince fakat görünür bir “kaldırma” oluşturmak için emilebilen ve kendiliğinden yok olan cerrahi dikiş iplerinin kullanıldığı bir prosedür türüdür. Hastanın gevşek yüz derisini cerrahi olarak çıkarmak yerine, yüzün sadece bazı kısımlarına yerleştirilerek onu askıya alır.
Bu, cildi hafifçe geri çekme ve dolayısıyla yüzü kaldırma ve sıkılaştırma etkisine sahiptir. İplikler, cildi kaldırmak için ideal olmanın yanı sıra, yaşlanmayla başka bir şekilde savaşır: vücudun “iyileşme tepkisini” tetikleyerek ve vücudun tedavi edilen bölgelere büyük miktarda kolajen dalgalanması yönlendirmesine neden olarak. Bu, kolajenin yaşlanma sürecinde oynadığı hayati rol nedeniyle önemlidir.
Kolajen, cildimizin durumunu büyük ölçüde etkileyen “büyüme faktörlerini” desteklemeye yardımcı olur. Kolajen, yara iyileşmesi için kullanılmasının yanı sıra cildimizin güçlü, hacimli ve esnek kalmasına yardımcı olur. Yaşlandıkça, vücudumuz giderek daha az kolajen üretir ve bu da yaklaşık 70 yaşına kadar cilt kalınlığında %80’lik bir azalmaya yol açar. Bu hacim ve güç kaybı, fazla cilt ve kırışıklıkların oluşmasında büyük bir faktördür.
Cilt zayıfladıkça, altındaki dokuları artık yeterince destekleyemez, yani yerçekimi onu aşağı çeker ve gerer. Cilt gevşekliği belirtileri hala hafifken yüz cildini taze kolajen ile aşılamak hem gevşekliği azaltmaya (cildi kalınlaştırarak ve nemlendirerek) hem de daha kötüye gitmesini önlemeye (cildi güçlendirerek) yardımcı olabilir.
Yani bu süreç yüz dokuları için sürekli ve ilerleyici bir gençleşme sağlar. Kollajeni uyarmak amacıyla iple gerdirme yaptıran hastalar, ciltlerinin tonunda ve sıkılığında kademeli bir iyileşme fark edeceklerdir. İpleri yerindeyken, vücudun iyileşme tepkisi sürekli aktive olacaktır çünkü vücut ip yerleştirilen alanları “iyileştirmek” ve ipleri uzaklaştırmak isteyecektir.
Vücut, dermiste bulunan herhangi bir yabancı nesneyi algıladığında bu şekilde tepki vermeye biyolojik olarak programlanmıştır.
Neyse ki, iple germe sırasında cilt altına yerleştirilen ipler çok küçük olduğu için hasta bunların hiçbirini hissetmeyecektir. Çoğu insan, etrafındaki deri iyileştikten sonra iplerini hiç hissedemez.
Bazen “fransız askısı” olarak da adlandırılan iple germe, yüze ve boyuna daha sıkı, daha genç bir estetik görünüm sunmak için emilebilir, dikenli cerrahi ipler kullanır.
Yüzdeki kırışıklıkları ve erken gıdı görünümünü azaltmak isteyen hem erkekler hem de kadınlar için iplik germe işlemi faydalı olabilir. Bu prosedür aynı zamanda cildi nazikçe daha sıkı çektiği için sarkmış cilt görünümünü de azaltabilir.